Meteos

Rok: 2017
Stadium: w trakcie realizacji
Powierzchnia: 4 738 m²
Inwestor: Quadrini Comodomo

Projekt to zespół dwóch budynków mieszkalnych wielorodzinnych zlokalizowanych przy alei Poprzecznej we Wrocławiu.

Budynki projektowane są z założeniem podkreślenia prostokreślności układów funkcjonalnych wnętrz oraz samych brył i elewacji. Rysunek fasad tworzony jest przez okna  o powtarzalnych gabarytach i podziałach, które kontynuowane są listwami dylatacyjnymi i powtarzane również na pełnych ścianach obiektów. Wykończenie ścian parteru w okładzinie ceglanej, odcina go od części nadziemnych. Kondygnacje mieszkalne budowane są poprzez grę wykuszami w kolorze szarym, będącymi ramami dla wnęk balkonowych, wykończonych w bieli. Ważne strefy przyziemia zaakcentowano intensywnym kolorem turkusu, łamiącego monochromatyczny charakter całej elewacji.

Ta strona używa plików cookies celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej.